Beeldhouwcursussen Chateau Melay Frankrijk

Chateau Melay
Tussen de heuvels en omgeven door bossen en kuuroorden, zoals Bourbonne-les-Bains, ligt  het 450 jaar oude Chateau Melay, waar we u van harte verwelkomen. Chateau Melay ligt in Melay, een dorp in het departement Haut-Marne, net onder de Vogezen, op ongeveer 600 km rijden vanuit Utrecht.Het gunstige klimaat en de natuur maken de streek tot een ideale plek voor een aangenaam verblijf. Chateau Melay beschikt over mooie ruime één-  tot driepersoonskamers. Bijna alle kamers hebben een badkamer. Het ontbijt, lunch en diner met een glaasje wijn vinden plaats in de gezellige eetzaal . Bij mooi weer kan er buiten worden gegeten op het terras.Chateau Melay is een inspirerende locatie voor een beeldhouwcursus. In het atelier bij het chateau vinden de cursussen plaats. Er kan ook buiten onder de eeuwenoude bomen gewerkt worden.

Aandachtspunten:  vormgeving, expressie, natuursteen, gereedschap.

Werkwijze

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap gaat u zelf een stuk natuursteen bewerken. Er wordt voornamelijk gewerkt in 'Euville', een Franse natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten zijn verkrijgbaar. Gereedschap is aanwezig.Door de gesprekken met uw docent en de medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen u naar een boeiend eindresultaat leiden. 
De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur.'s Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin. 
Uw docenten in Melay zijn  Adriaan Seelen, Fieke de Roij, Gerard van Rooij en Paul van Laere.

Weekdata 2019docent
Wk 22 26 mei - 01 juni Adriaan Seelen
Wk 23 02  juni - 08 juni Adriaan Seelen
Wk 26 23 juni - 29 juni Paul van Laere
Wk 28 07 juli - 13 juli Fieke de Roiij en AdriaanSeelen
Wk 30 21 juli - 27 juli Adriaan Seelen
Wk 31 28 juli - 03 aug Adriaan Seelen
Wk 35 25 aug - 31 aug Gerard van Rooij
       
       

Het verblijf

Het verblijf rond de cursus is geheel verzorgd. Overnachting inclusief alle maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner met een glaasje wijn. Koffie en thee worden verstrekt. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken dient u zelf mee te brengen. 
Neem stevige schoenen, liefst veiligheidsschoenen, en een hoofddeksel mee tegen het stof en de zon. Stofbrillen zijn aanwezig.
Het is verstandig behalve een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kosten 2019

Cursus plus kamer met badkamer: € 660,-
Cursus plus kamer met gedeelde badkamer,per 2 kamers wordt 1 badkamer gedeeld: € 635,- 
Toeslag eenpersoonskamer: € 75,-
Toeslag bij weekendverblijf (een extra overnachting met ontbijt): € 75,-

Aanmelding / meer informatie

Inschrijfformulier om online te boeken
Inschrijfformulier in PDF-formaat om te printen, in te vullen en op te sturen.
Routebeschrijving naar Melay
Onze folder
Foto's
Contact
Privacy verklaring