Hardsteen

Belgische of Ierse hardsteen is een kalksteensoort met veel mogelijkheden. Het schuren en zoeten van deze steen kan een schakering van grijze of blauwgrijze tot zwarte tinten opleveren. Door te polijsten wordt deze steen diepzwart van kleur. Hakstructuren zijn in dit materiaal zeer expressief. Het materiaal is absoluut vorstbestendig en verkrijgbaar in alle formaten.
S.g.: 2,7
Prijs per kg: € 1,45

Euville

Euville is een crèmekleurige Franse kalksteensoort. De steen is poreus maar absoluut vorstbestendig. Laat zich goed bewerken en geeft op het breukvlak een frisse schittering te zien van calcietkristalletjes. De steen is niet hoogglans polijstbaar. Leverbaar in blokken van 30 tot 300 kilo.
S.g.: 2,5
Prijs per kg: € 1,10

Savonnieres

Ook savonnieres is een Franse kalksteensoort vergelijkbaar met euville maar iets zachter en warmer van kleur. Er kunnen grote fossielen in voorkomen. De steen is ook absoluut vorstbestendig.
S.g.: 2,5
Prijs per kg € 1,10

Anröchter grünstein
Anröchter grünstein of dolomiet is een groengrijsachtig sedimentgesteente met fossiele insluitingen. Iets minder zwaar te bewerken dan hardsteen. Niet hoogglans polijstbaar en absoluut vorstbestendig
S.g.: 2,7
Prijs per kg  € 1,20

Diabas
Diabas is een Duits stollingsgesteente, groenig van kleur. Vergeleken met hardsteen is diabas iets zwaarder te bewerken,verder zijn alle bewerkingen toe te passen. Een groot verschil met o.a. hardsteen is dat diabas zijn polijstglans niet verliest als het beeldhouwwerk buiten geplaatst wordt. 
S.g.: 2,7 
Prijs per kg: € 1,50

Bianco carrara

Bianco carrara is een Italiaans wit marmer, licht geaderd. Het is een mooie kwaliteit voor beeldhouwwerk, hakt fijn en polijst uitstekend. Diverse maten zijn op voorraad.
S.g.: 2,7Prijs per kg: € 1,50

Moca
Moca is een lichte crèmekleurige kalksteen uit Portugal, fijn van structuur en uiterst nauwkeurig te bewerken. Polijstbaar tot halfglans.
S.g.: 2,5
Prijs per kg: € 1,20

Voor steen op maat gezaagd geldt een toeslag.